Az

Az

2017. április 9., vasárnap

Én kicsi előszobám...

Az előszoba, ahová először lépnek be a vendégeid, ahol az első benyomások születnek, de az a helyiség is, amit először látsz meg, amikor egy fárasztó nap után este hazatérsz. Ezért aztán nagyon nem mindegy, milyen látvány- és érzésvilág hat az érkezőre, különösen, ha az előtér kicsinyke, mint amilyen az enyém is lesz. 

Az új Otthonunk előszobája egy nagy gardróbszekrényt foglal magában, helyet ad a hűtőszekrénynek, és - egyelőre, mielőtt a régi tulajdonosai kiköltöznek - jelenlegi formájában egy fali kabátakasztó és egy kis szekrényke, a fölötte lógó tükörrel található még ebben a helyiségben. Az összes ajtó innen nyílik, hosszú és keskeny terecske. 

Ez az a helyiség, amelynek a színvilága nem áll túl közel hozzám, mivel a falak sárgák - bár igaz, világos, pasztelles árnyalatban, ami kész szerencse, mert egyelőre nem fogom tudni kifesteni; a járólap pedig nagyon szép, újszerű, de sötét terrakotta és okker színekben pompázik. Ami viszont szuper: a bejárati ajtó és a beépített szekrény ajtajai is fehérek, így a kiegészítőket ehhez fogom igazítani, hogy tompítsam kissé a mediterrán hatást. 

Először arra gondoltam, hogy a kabátakasztó hófehér lesz, és az előszoba pipa - de a helyzet közel sem ilyen egyszerű. Bármennyire praktikus, nem szeretem, ha túl sok minden van elöl, különösen nem az előszobában, és az amúgy is szűkös előteret tovább kisebbítik az egymásra halmozott kabátok. Látványnak sem túl szép, na :D Így azoknak helyet inkább az előszobaszekrénybe szánok, nagyon remélem, hogy lesz mélysége, és rúd is, elegendő akasztónak. 

Amit mindig szerettem volna egy előszobában, ha helyem lenne:
  • komód
  • a tetején egy helyes asztali lámpával
  • plusz egy vázával
  • a vázában illatozó, friss virágcsokorral
  • a komód fölött a falon míves tükörrel
  • a komód mellett egy kecses esernyőtartóval
  • a komódon a lámpa és a váza között egy kis dobozkával vagy tálkával a kulcsok számára
Mondjuk így, ahogy korábban már megterveztem és mutattam:
Egyszóval: látvány, hangulat, érzelmek...
Hm... Kabátokról és cipőkről szó sincs...

 
Na, ennyi helyem most sem lesz :) Lesz viszont helyette két keskeny kis falszakaszom: az egyik a bejárathoz közel, a WC és konyhaajtó között, és egy pinduri sarok a bejárati ajtóval szemközti fürdőszoba és a nappali találkozásánál. 

Böngészni kezdtem a neten is, ötletek után kutatva. Az alábbi képeken lehet érzékelni, hogy lehet a hely akármilyen kicsi, mindig meg lehet teremteni azt a hangulatot...
Itt például tényleg csak egy polcocska fér el, de a tükör a maga hangsúlyos keretével, a virág, az esernyőtartó és a szőnyeg - egyszeriben meghitté varázsolják a belépőt (= a kis teret :) ).

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/18/a1/a0/18a1a0f2757c66749444171ce70949af.jpg
Forrás: pinterest.com

Ha az akasztóhoz nagyon ragaszkodunk, az lehet lejjebb is, a tükör alatt - ez azért is jó, mert a kabátok így nem szemmagasságban foglalják el a látvány helyét, persze ez is csak akkor szép, ha nincsenek a holmik össze- és egymásra zsúfolva, rétegezve:


Egy újabb variáció, de az alap szintén a tükör, kis akasztó, kép, szőnyeg - harmonizáló, meleg színek és anyagok egy őszies típusú előszobában:

Forrás: likeasaturday.com

A sort még nagyon hosszan folytathatnánk, de ami most megtetszett, és új tervekre inspirált, az a következő megoldás:

Képtalálat a következőre: „tiny entry room”
Forrás: pinterest.com
Az IKEA-s cipőtartó egyben praktikus és szép, és amellett, hogy minimális helyet foglal, elegendő helyet ad néhány tárgynak: vázának, növénynek, különböző dobozoknak vagy tálaknak. Felette tükör, képkeretek, amennyire a magasság engedi - és ha egy lámpatest nem is fér el, hangulatvilágítást azért el tudok képzelni...

Lássuk csak a terv-tablómat: 


Kiindulásnak nem rossz. Várható megvalósítás: még egy hónap :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése