Az

Az

2017. március 4., szombat

Nem mellékesen a mellékhelyiségről

Amikor leánykámnak az új, leendő Otthonunk fotóit mutogattam, mindenért rajongott (még az egyszerű, fehér beépített szekrényekért is), egy kivétel volt csupán: a mellékhelyiség. 

Semmi gond nincs a wc-vel amúgy, a szokásos megoldással - ha a fürdőszobától külön van -, közvetlenül a bejárat mellett nyílik. Ablaktalan, fehér, tiszta, takaros kis helyiség. Amíg a hatévesem fel nem hívta rá a figyelmet, én sem gondolkodtam nagyon rajta, egyedüli ötletként azt vettem fel a listámra, hogy egyszer kicserélem benne a járólapot egy nekem tetsző, mintás darabra. 

De végül is igaza van: miért ne kellene a mellékhelyiségre ugyanannyi figyelmet fordítani (hiszen lássuk be, azért meghatározó időt töltünk el benne :D, valamint ez az a helyiség, amit a vendégeid is tuti látnak majd, ha a frissen készült ételek edényeivel megrakott konyhát vagy a legódarabkákkal "kikövezett" gyerekszobát el is zárod előlük), és miért ne lehetne épp olyan dizájn elemekkel ellátni, mint a lakás többi szobáját? Rögtön kutatni is kezdtem azután, mások mit hoznak ki belőle, különös tekintettel a kisméretűekre. Ezekből szemezgetek az alábbiakban. 

A legegyszerűbb megoldások egyike, ha lefestjük a falát, és kiakasztunk néhány képet, vagy dekorációs elemet, a kékes árnyalatok, valamint a tengeri motívumok használata mindig jó megoldás: 

Forrás: prasabermais.com
Forrás: pinterest.com

Ha több polcot teszünk be, értékes tárolóhelyeket nyerhetünk:

Forrás: pinterest.com
Forrás: pinterest.com
 Akár teljes, lábakon álló polccal is: 

Forrás: neswblogs.com
Ha pedig a festésnél kicsit merészebbek szeretnénk lenni, jó megoldás a tapéta, vagy fotóposzter, ez az alábbi kifejezetten a kedvencem:

Forrás: pinterest.com

Extrém megoldás, ha a poszterrel a teret is tágítjuk, bár nem hiszem, hogy mindenki kényelmesen érezné magát ebben a realisztikus metrómegállóban :)

Forrás: pinterest.com

Kicsit nagyobb munka, ha csempézünk, de a végeredmény nagyon tetszetős, a második képen levő szín- és mintavilág erősen hasonlít az eredeti elképzelésemhez: 

Forrás: houzz.com

Forrás: pinterest.com

Ez a rusztikus kőberakás szintén nagyon tetszik, egy ebben a stílusban berendezett családi házban tudnám a legjobban elképzelni:
Forrás: pinterest.com
És az igazán gyönyörűen kidolgozott, nőies, fehér fa és rózsaszín, magnóliamintás tapéta kombinációja, kecses képekkel és fonott kosarakkal:

Forrás: pinterest.com
A variációk száma végtelennek látszik: színek, formák; lambériák, mozaikok, üvegtéglák, az egyre népszerűbb beton a maga különleges színével és textúrájával, vésetekkel; polcok, létrák, akasztók és süllyesztett tárolófülkék; festmények, családi fotók, valódi vagy műnövények, gyertyák, potpourrik... Felsorolni is lehetetlen.

Ezek után persze muszáj volt tervezgetnem egy kicsit a saját mellékhelyiségünket is, és mivel azt tudom, hogy egyelőre csempézésbe nem tudunk majd beruházni, arra jutottam, hogy kiindulásként kétféle úton indulhatok el: 

A) Ha a gyerekszoba tervezett halvány rózsaszínre színezése után marad még egy kis festék, lekenhetem vele a wc hátsó falát, majd polcokkal ellátva, különböző natúr és sárga elemekkel díszíthetem - itt rögtön ki is élhetném rózsaszín-sárga imádatomat :) : 
B) variáns: meghagyom a fehér falat, és (ablak hiányában mű)zölddel, natúr, vörösréz elemekkel dekorálom, így lesz egyszerűen nagyszerű :) 


A gyakorlatban majd kiderül, mit sikerült megvalósítani :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése