Az

Az

2017. március 18., szombat

Csajos szobák

Mitől függ, hogy egy összeállítás hálóba, nappaliba vagy gyerekszobába, kislányoknak vagy tiniknek, ovisoknak vagy nagylányoknak szól? Egy-egy színből, illetve az árnyalataiból nagyon sok variációt lehet készíteni, a kiegészítők pedig megadják a jelleget.

Ma már nagyon sok lehetőségünk van a dekorációs elemek beszerzésére, elkészítésére vagy elkészíttetésére. Nem csak használati és dísztárgyak segíthetnek, hanem a különböző feliratok, tapéták, poszterek vagy képek, amelyeknél a mintaválaszték szinte már végtelen. 

Amikor azon gondolkodom, hogy alakítanék ki például egy kislány szobát, amelynél azt szeretném, hogy a berendezés nagy része minél tovább el tudja kísérni a tulajdonosát, az alábbiak a kedvenceim: 




Melyik kislány ne szeretné a virágos párnákat, virágos festményeket, vagy akár egy szépen megmunkált/megfestett bögréből inni a reggeli kakaóját? Ugyanakkor a nagylányok többségének is biztosan tetszene egy romantikus ékszeres doboz, amely Hamupipőke hintóját mintázza, vagy akár a gyerekkori kedvenc mesehős szobrocskája az íróasztal, könyvespolc vagy éjjeliszekrény szélén :) Nekem egyértelműen! :)

Kedvenc hercegnőnk pedig nem csak baba vagy szobor alakban jelenhet meg, egyik kedvencem látható az alábbi összeállításon: Hamupipőke jellegzetesen kékre színezett sziluettje, amint a herceg épp kezet csókol neki - a szoknya széles harangján pedig egy gyönyörű idézet olvasható (szabad fordításban: "az álom a szíved egy kívánsága, amelyet akkor alkot, amikor elalszol"). A virágok mellett kortalan díszítőelem lehet az angyalok bármilyen formája, a nagy, kerekszemű, szélesen mosolygósaktól a karcsú, légies tüneményekig.


Ha már a virágok mindig felbukkannak, jöhetnek a kis erdei állatok is: rókák, madarak, mókusok, nyulak, őzek, szarvasok; vagy kutyák, cicák, hörcsögök és aranyhalak - bármelyik kis jószágból találhatunk számtalan kedves variációt festményeken vagy használati tárgyakon, amilyen például egy falióra, bögre vagy tolltartó plüssmackó. Miért is ne? :)

Az előző képen falon, párnákon, még virágtartón is megjelentek a szövegek: szép szavak, idézetek, az alábbi feliratot egy fémtáblán akár a szoba ajtaján vagy az ágy fölött is el tudom képzelni: parkolás csak hercegnőknek... :)


Alig várom az én kis Hercegnőm szobájának a berendezését :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése